Πρόγραμμα επιμόρφωσης βοηθητικού προσωπικού οδοντιατρείου

Διετές πρόγραμμα επιμόρφωσης της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για το βοηθητικό προσωπικό των οδοντιατρείων.

Πληροφορίες προγράμματος

Στόχοι προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει ως πρωταρχικό στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων/ουσών στις διαδικασίες, πρακτικές και μεθόδους που πρέπει να κατέχει το υποστηρικτικό προσωπικό του οδοντιατρείου προκειμένου να εκτελεί τα καθήκοντά του πιο αποτελεσματικά.

 

Συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στις παρακάτω θεματικές:

 

  • Προετοιμασία οδοντιατρείου και ασθενούς

  • Οργάνωση, διαχείριση και γραμματειακή υποστήριξη οδοντιατρείου

  • Χρήση και διαχείριση εξοπλισμού

  • Επικοινωνία και υποστήριξη οδοντιάτρου

Σε ποιους απευθύνεται

 

  • Απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταλυκειακής εκπαίδευσης που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο αντικείμενο

  • Πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ ανεξαρτήτως κλάδου

Διάρκεια και τρόπος υλοποίησης

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 52 εβδομάδες που αναπτύσσονται σε 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα, διάρκειας 13 εβδομάδων το καθένα, στις χρονικές περιόδους Οκτώβριο-Ιανουάριο για 1ο και 3ο εξάμηνο, Φεβρουάριο-Ιούνιο για 2ο και 4ο εξάμηνο. Οι συνολικές ώρες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αφορούν το θεωρητικό μέρος και είναι 958 και η πρακτική άσκηση που πραγματοποιείται δια ζώσης, αποτελείται από 492 ώρες (σύνολο 1.450 ώρες). Η εξ αποστάσεως διδασκαλία και η πρακτική άσκηση πραγματοποιούνται στο πρόγραμμα παράλληλα χρονικά. Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων εκτός Αθήνας σχεδιάζεται εξατομικευμένο πρόγραμμα παρακολούθησης στις κλινικές της Οδοντιατρικής Σχολής.

Αξιολόγηση και πιστοποίηση

Η αξιολόγηση της επίτευξης των μαθησιακών στόχων κάθε διδακτικής ενότητας καθορίζεται από 2 παράγοντες:

 

  • Από την ενεργή συμμετοχή στις τηλεδιασκέψεις και στην πρακτική άσκηση

  • Από τα τεστ αυτοαξιολόγησης και γραπτών εργασιών

 

Αναλυτικότερα, στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής ενότητας ο συμμετέχων καλείται να επισυνάψει 1-2 εργασίες ανάπτυξης θέματος και ένα τεστ 5 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής. Για να θεωρηθεί επιτυχής η παρακολούθηση του προγράμματος και να αποδοθεί τίτλος πιστοποίησης, ο συμμετέχων θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς το 70% των επισυναπτόμενων θεωρητικών εργασιών, να συμμετέχει στις μηνιαίες διαδικτυακές συναντήσεις της ομάδας, (τουλάχιστον 50% των παρουσιών), και να συμπληρώσει τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις του προγράμματος.

Ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος

Ακαδημαϊκή και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια της  Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μαρία Γ. Αντωνιάδου, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Έναρξη επόμενου κύκλου: 1 Οκτωβρίου 2024

Κάντε την προεγγραφή σας τώρα